Enige Nederlandse provincie met een wijnbouwgeschiedenis, waaraan door Napoleon een einde gemaakt werd. In het laatste kwart van de twintigste eeuw was Limburg de bakermat van de nieuwe Nederlandse wijnbouw; de streek is nog steeds toonaangevend als het om kwaliteit gaat. De reputatie van Zuid-Limburg als wijngebied is gebaseerd op factoren als bodem (onder andere mergel), ligging (hellingen) en klimaat (gemiddeld iets hogere temperatuur dan in de rest van Nederland).
De Nederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd, maakte na de Middeleeuwen allengs plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terugkeerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht.
Cuvee XII van Apostelhoeve is een van de allerbeste Nederlandse witte wijnen! Vele wijnjournalisten zijn dan ook met recht bijzonder lovend over deze mooie Limburgse witte wijn. Deze lichte, fruitige en iets exotisch aandoende droge witte wijn heeft veel gelijkenis met wijnen uit de Elzas.
De Nederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd, maakte na de Middeleeuwen allengs plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terugkeerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht.
De Nederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd, maakte na de Middeleeuwen allengs plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terugkeerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht.
De Nederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd, maakte na de Middeleeuwen allengs plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terugkeerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht.