Wijn is in wezen niets anders dan vergist sap van versgeoogste druiven – en dat is ook de wettelijke definitie ervan – maar is in de praktijk toch wel iets gecompliceerder. Eigenschappen als type, kleur, stijl en smaak zijn afhankelijk van factoren als terroir (de optelsom van natuurlijke factoren als bodem, klimaat en ligging), teeltwijze, opbrengst, manier van wijnmaken en commerciële overwegingen, die allemaal samen leiden tot een eindeloze variatie. Mede daarom is er geen enkele andere drank die zo tot de verbeelding van gebruikers spreekt als wijn. De wereldwijde wijnproductie bedraagt jaarlijks ongeveer 275 miljoen hectoliter. Ongeveer de helft daarvan komt uit de drie grootste Europese wijnlanden: Italië, Frankrijk en Spanje.
Italiaanse rode wijn met de geur van eikenhout en gekonfijt en gedroogd fruit. De smaak is zacht en aromatisch. Heerlijk bij rijke en kruidige gerechten van wild of rundvlees, maar ook erg lekker bij oude kaas.
Elegante, eikengerijpte rode bordeaux met een geurige aromawaaier van rode en zwarte bes, pruim, cederhout en kaneel. Harmonieuze stijl, gul en sappig met soepele tannines en mooie fraîcheur. Aanhoudende finale met nuances van rokerig eiken en cacao.
Met de nieuwe "in & out" van Collefrisio proefden wij een wijn die ons onmiddellijk enthousiast heeft gemaakt. Het label van de Collefrisio "in & out" is uniek ,een driedimensionale karper verandert een leeg potje in een gevuld potje- De druiven voor deze indrukwekkende Montepulciano worden eind oktober geoogst en de wijn rijpt 24 maanden in eiken vaten.
Frisse en rijpe Riesling, prima zowel bij koude als warme visschotels of gevogelte met roomsaus. Verfijnde droge witte wijn met licht florale nuances, fris geel fruit en wat kruidigheid. De smaak zet sappig, friszuur in en ontwikkelt zich evenwichtig en geurig in de afdronk.
La Rose de Manincor is het sap dat wordt afgetapt uit de beste rode wijnpartijen van elk jaar. Daardoor verandert de druivensamenstelling en het karakter elk jaar licht. Het sap werd afgetapt na 6 tot 12 uur schilweking, waarna de most in houten vaten vergistte – deels spontaan met de natuurlijke gisten van de druif.
Fraaie, complexe mousserende wijn uit Penedès. Verfijnde mousse, jeugdig en licht kruidig van geur met nuances van anijs, geel fruit en venkel. De smaak zet fris, sappig en droog in en eindigt aromatisch met een aanhoudende mousse.
Flesinhoud: 1500 ml
Indrukwekkende Rioja in Reserva-stijl met een sprekende geur van rode bes, kers, cederhout en vanille. Mondvullende aanzet met puur fruit. De smaak is romig met een mooie frisheid en gepolijste tannines. Een genot om zo te drinken, maar ook prachtig bij chorizo met linzen, gegrild vlees met knoflook of manchego.
Flesinhoud: 1500 ml
Heerlijke, roomzachte rode wijn met een verfijnde geur van kers, zwarte bes, pruim, toast en laurier. Vol en romig van smaak met rijp fruit, evenwichtige zuren en fluwelen tannines. De finale is lang met nuances van fraai eiken en cacao.
Prachtige rode Bordeaux voor bijzondere momenten. Met een verfijnde geur van blauwe bes, pruim, rokerig eiken en cacao. De smaak is krachtig met rijp donker bosfruit, soepele tannines en een mooie fraîcheur.
Prachtige, verfijnde rode wijn met een subtiele geur van aalbes, kers, pruim, laurier en ceder. Intens sappig met rijp rood fruit, fijne tannine en een goede fraîcheur in de smaak. Aanhoudende finale met nuances van cacao, toast en peper.
Mooie, complexe Rioja van Rafael Vivanco. In de neus een pittig aroma van zwart fruit, kruiden en licht dierlijke tonen. De smaak zet rond in en ontwikkelt een fraaie, volle tannine en een lange, frisse afdronk.
Intense Franse rode wijn met een pittig fruitig aroma van kersen, jam en gedoseerd eikenhout. Een heerlijke wijn bij licht gekruide (Provençaalse) gerechten, maar ook lekker bij lams- of varkensvlees.
Indrukwekkende, eikengerijpte rode wijn met een open geur van gestoofde pruim, braam, zwarte bes, ceder en geroosterde noten. Rijk en krachtig in smaak met jammy fruit, evenwichtige frisheid en stevige tannines.
Franse witte wijn met een intens aroma van perzik, honing en bloemen. De volle, zachte en mildzoete smaak past uitstekend bij pikante gerechten of pittige kaas, zoals munster.