Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op smaak
Zoek op dranksoort
Zoek op prijs
Zoek op producent

Riedel wijnglazen:
het beste glas voor ieder druivenras

Georg Riedel  Wijnglazen van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel
  ‘s Werelds eerste druivenras-specifieke glazen
  Functioneel én esthetisch ontwerp voor ultieme wijnbeleving
  De wijnglazen kunnen gewoon in de vaatwasser
  Aanbevolen door Parker en Perswijn

Goede wijn behoeft geen krans, maar wél een geschikt wijnglas. Maakt dat dan echt zoveel uit, het soort glas waaruit je wijn drinkt? Ja! Een goed glas zorgt namelijk, door de vorm en afmeting van de kelk, voor een optimale geur- en smaakbeleving van de wijn.

De prestigieuze Oostenrijkse glasblazer Riedel specialiseert zich al elf generaties lang in het ontwerpen van het ideale wijnglas. Innovatie staat daarbij op nummer één. Zo is het bedrijf wereldberoemd geworden met z’n druivenras-specifieke kristallen glazen. Vandaag de dag staat het familiebedrijf onder leiding van de charismatische Maximilian Riedel. Hij zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat Riedel wereldwijd hét glasmerk is en blijft. Dat lukt hem goed: niet voor niets wordt Riedel warm aanbevolen door toonaangevende wijnmakers, wijnjournalisten en sommeliers.

P.S. Meer weten over de duurzaamheid van Riedel wijnglazen en hoe je er zo lang mogelijk mee doet? Bekijk dan de video's onderaan deze pagina.

Riedel Vivant Pinot Noir wijnglas (set van 4 voor € 50,00)

Het Oostenrijkse familiebedrijf Riedel specialiseert zich al jaren in het optimale glas voor ieder type wijn. Het druivenras-specifieke glas is hun uitvinding en wordt wereldwijd gebruikt door kenners en liefhebbers.

Riedel Vinum Oaked Chardonnay Montrachet wijnglas (set van 2 voor € 49,90)

Het Oaked Chardonnay-glas uit de Vinumserie is een echte Riedelklassieker. Het glas is perfect voor witte Bourgognes en andere houtgerijpte Chardonnays.

Riedel Vinum Syrah-Shiraz wijnglas (set van 2 voor € 49,90)

Als het om de perfecte wijnglazen gaat, bent u bij Riedel aan het juiste adres. Dit Oostenrijkse familiebedrijf werd wereldberoemd met de introductie van de Vinum-serie: ’s werelds eerste reeks druivenrasspecifieke glazen.

Riedel Vinum New World Pinot Noir wijnglas (set van 4 voor € 90,20)

Optimaal van uw mooie rode Bourgognes genieten? Dan mag dit prachtige kristallen Pinot Noir-glas van Riedel niet in uw kast ontbreken. Het glas maakt deel uit van Vinum, misschien wel de meest succesvolle serie van de beroemde Oostenrijkse glaswerkfabrikant.

22,55 per stuk

Riedel Vivant Tasting White wijnglas (set van 4 voor € 38,00)

Oostenrijkse glaswerkfabrikant Riedel specialiseert zich al elf generaties lang in het ontwikkelen van de beste wijnglazen voor een optimale wijnbeleving. Dit wittewijnglas is dankzij de vorm en afmeting van de kelk uitermate geschikt voor alle type witte wijnen, van Chardonnay tot Sauvignon en van Riesling tot Verdejo.

Riedel Vivant Tasting Red wijnglas (set van 4 voor € 50,00)

Oostenrijkse glaswerkfabrikant Riedel specialiseert zich al elf generaties lang in het ontwikkelen van de beste wijnglazen voor een optimale wijnbeleving. Dit rodewijnglas is dankzij de vorm en afmeting van de kelk uitermate geschikt voor alle type rode wijnen, van Merlot tot Cabernet en van Syrah tot Tempranillo.

Riedel Vinum Brunello di Montalcino wijnglas (set van 2 voor € 37,50)

Optimaal van ieder wijntype genieten? Dan bent u bij Riedel aan het juiste adres! Dit Oostenrijkse familiebedrijf heeft inmiddels elf generaties lang ervaring met het ontwikkelen van het beste wijnglaswerk.

Riedel Vinum Cabernet-Merlot wijnglas (set van 2 voor € 49,90)

Het Cabernet/Merlot-glas is een echte Riedel-klassieker. Het is het ideale Bordeaux-wijnglas, maar ook perfect voor andere wijnen van cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, of een blend van deze druiven. Het glas maakt deel uit van de revolutionaire Vinum-serie.

Riedel Vinum Pinot Noir wijnglas (set van 2 voor € 49,90)

Optimaal van uw mooie rode Bourgognes genieten? Dan mag dit prachtige kristallen Pinot Noir-glas van Riedel niet in uw kast ontbreken. Het glas maakt deel uit van Vinum, misschien wel de meest succesvolle serie van de beroemde Oostenrijkse glaswerkfabrikant.

24,95 per glas

Riedel Vinum Riesling-Zinfandel wijnglas (set van 2 voor € 49,90)

Het Riedel Riesling/Zinfandel-glas is een van onze favoriete glazen uit de Vinum-serie. Het is namelijk druivenras-specifiek, maar ook breed inzetbaar. Sterker nog, u kunt het gebruiken voor zowel witte als rode wijnen.

Riedel Decanter Vivant wijnkaraf

Voor een optimale wijnbeleving mag een karaf eigenlijk niet in uw glaswerkcollectie ontbreken. Deze van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel kunnen we van harte aanbevelen. Niet alleen is deze elegant ontworpen karaf een lust voor het oog op tafel, uw wijnbeleving zal er ook aanzienlijk door verbeteren.

29,80 per karaf

Riedel Vinum Champagne wijnglas (set van 2 voor € 49,90)

Nog al te vaak worden Champagne en andere luxe mousserende wijnen in flûtes geschonken. Dit mogen weliswaar de traditionele glazen zijn, maar zeker niet de beste! Althans, niet als je het expert Maximilian Riedel vraagt.

Riedel Vinum Champagne wijnglas (set van 4 voor € 89,80)

Nog al te vaak worden Champagne en andere luxe mousserende wijnen in flûtes geschonken. Dit mogen weliswaar de traditionele glazen zijn, maar zeker niet de beste! Althans, niet als je het expert Maximilian Riedel vraagt.


Riedel Vinum serie wijnglazen

De innovatieve Vinum-serie van Oostenrijkse glaswerkfabrikant Riedel is het paradepaardje van het familiebedrijf. Terecht, want met de introductie van deze serie in 1986 bracht Riedel een ware revolutie teweeg in de wijncultuur. Vinum is het eerste machinegemaakte, druivenrasspecifieke kristallen wijnglas ter wereld. Het bedrijf dankt er nog altijd z’n internationale reputatie als dé wijnglazen expert aan.

De Vinum-serie werd geïntroduceerd door Georg Riedel, de vader van de huidige CEO Maximilian Riedel. Zijn jarenlange ervaring op het gebied van glasontwerp én wijnproeven bracht hem ertoe een specifiek wijnglas te ontwikkelen voor de belangrijkste druivenrassen. Een wijnglas moet volgens Riedel zo goed mogelijk de boodschap van de wijn vertalen naar onze zintuigen. Door de speciaal afgestemde vorm en afmeting van de kelk kunnen geur, smaak, textuur en afdronk van ieder type wijn optimaal tot hun recht komen.

Behalve dat Georg zorgde voor een optimale drinkervaring, maakte hij wijnglazen ook beschikbaar voor een veel breder publiek. De machinegemaakte glazen zijn namelijk een stuk betaalbaarder dan de mondgeblazen glazen die Riedel ook nog steeds maakt. Ze zijn bovendien duurzaam en vaatwasserbestendig. Kortom, Riedel Vinum is een must in de kast van iedere wijnliefhebber! Ook perfect om cadeau te geven.

Riedel Vivant serie wijnglazen

Speciaal voor de avontuurlijk ingestelde wijndrinker heeft Riedel de Vivant-serie ontwikkeld. Anders dan andere lijnen biedt Riedel Vivant geen druifspecifieke glazen, maar een rode wijnglas en een witte wijnglas. Ideaal, want zo heeft u maar twee soorten wijnglazen nodig om ál uw favoriete wijnen te drinken.

  Ontdek de Riedel Vivant wijnglazen  

Even geduld a.u.b.