Asti uit Italië - Piemonte
Volzoete, frisse mousserende witte wijn uit Italië, met de intense geur van muskaatdruiven en lychees. Heerlijk bij desserts met fruit, ijs of gebak, maar ook erg lekker buiten de maaltijd om.
Dessertwijn uit Frankrijk - Gascogne
Bij opening van de fles komen de prachtige aroma’s vrij, al snel zal je ingrediënten als amandel, jasmijn, honing, zwart fruit en diverse specerijen herkennen. Heerlijk als aperitief maar probeer het ook zeker eens bij roodschimmelkaas met nootjes, of bij stevige desserts zoals tiramisu.
Muskaatwijn uit Spanje - Montilla-Moriles
Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.
Muskaatwijn uit Portugal - Palmela
Amberkleurige versterkte zoete wijn uit Portugal met een intens, zuiver en fraai aroma van muskaat en gekonfijte vruchten. De volle, zoete smaak past heel goed bij niet al te zoete desserts. Goed gekoeld ook erg lekker als aperitief.
Late Harvest uit Australië - New South Wales
Witte wijn uit Australië, met de intense geur van overrijp geel fruit, ananas, noten en mango. De krachtige zoete smaak blijft lang aanhouden en eindigt friszoet. Heerlijk bij smaakvolle desserts of als afsluiter van de maaltijd.
Flesinhoud: 375 ml
Banyuls uit Frankrijk - Roussillon
Krachtige rode wijn uit Frankrijk met een aroma van pruimen en rozijnen en een volzoete, warme smaak. Deze bijzondere wijn smaakt goed bij paté, maar is ook erg lekker bij chocolade-desserts.
Flesinhoud: 500 ml
Passito uit Italië - Friuli
Italiaanse witte wijn met de geur van acacia, noten, vanille en honing. De smaak is vol, zoet en fris, met een beetje citrus. Heerlijk als aperitief, bij zoete desserts of blauwe kaas.
Flesinhoud: 500 ml
Banyuls uit Frankrijk - Roussillon
Franse rode wijn, gemaakt van grenachedruiven en met een aroma van rood fruit, kruiden en pruimen. De volle smaak past perfect bij desserts met rijp fruit én chocolade.
Flesinhoud: 500 ml
Coteaux du Layon uit Frankrijk - Loire
Volgeel van kleur, krachtig en verfijnd van geur met nuances van rijpe perzik, abrikoos en amandel. Goed te combineren met zowel ganzenlever en blauwe kaas als verfijnd gebak en zoete desserts.
Passito uit Italië - Veneto
Dieprode Italiaanse dessertwijn. Intens fruitig van geur en vol, mild zoet en krachtig van smaak. Uitstekend bij taart, chocoladekoekjes en de typische Pandorocake uit Verona.
Flesinhoud: 500 ml
Moelleux uit Frankrijk - Gascogne
Franse witte wijn met de geur van rijp fruit en een lichtzoete, frisse smaak. Heerlijk bij verschillende soorten paté, maar gekoeld ook erg lekker als aperitief.
Vin Doux Naturel uit Zuid-Afrika - Breedekloof Valley
Versterkte Muscat met een intense geurenwaaier van ananas, sinaasappelschil en honing. Intens, vol en krachtig zoet met nuances van gekonfijt citrusfruit en rozijnen in de smaak. Heerlijk als digestief, of drinken bij zoet gebak, ijsdesserts of pittige kaas.
Flesinhoud: 500 ml
Asti uit Italië - Piemonte
Mousserende rode wijn uit Italië, met fijne aroma's van vers rood fruit en aangenaam laag alcoholgehalte (6%). De smaak is sappig en evenwichtig zoet, met een fijne tinteling. Erg lekker bij desserts en klein fruit of als verfrissend aperitief.
Vin Doux Naturel uit Zuid-Afrika - Breedekloof Valley
Robijnrode, versterkte wijn met een verleidelijk aroma van ingedroogde pruim, rijpe kers en cacao. De smaakinzet is krachtig en vol. Mondvullend, intens zoet en met een goede bite. Warm en licht kruidig in de nasmaak.
Flesinhoud: 500 ml
Passito uit Italië - Apulië
Bijzondere Zuid-Italiaanse dessertwijn van de bekende Cantine Due Palme. Voor deze bijzondere, Apulische specialiteit worden uitsluitend ingedroogde aleatico druiven gebruikt. Na de vergisting rijpt de wijn nog eens vijf jaar in kleine houten vaatjes.
Flesinhoud: 500 ml
Dessertwijn is een brede verzamelnaam voor zoete wijn, vaak gedronken als dessert of bij het dessert. Vaak gaat het om wijnen die gemaakt worden van overrijpe druiven met edele rotting (botrytis) of om wijnen van druiven die na de oogst gedroogd worden. In het eerste geval gaat het om zogeheten botrytiswijnen, die vooral in Noordwest- en Midden-Europa geproduceerd worden. In het tweede geval heb je het over passitowijnen uit mediterrane landen. Ook versterkte wijnen als port en madera vallen onder de noemer dessertwijn, hoewel port ook vaak als aperitief wordt gedronken. Vin Doux Naturel is ook zoet, maar wordt van oudsher tot de aperitiefwijnen gerekend. Tradities zijn niet altijd logisch...