Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op land
  • meer
Zoek op druivenras
Zoek op smaak
Zoek op dranksoort
Zoek op prijs
  • meer
Zoek op producent
  • meer

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Merlot wijn

In het rijtje ‘wereldberoemde wijndruifrassen’ staat merlot zeker in de top 5. Deze blauwe druif, die overigens ook prima uit het vuistje gegeten kan worden, is een van de soorten die groot zijn geworden in de Bordeaux.

Wereldreiziger

Merlot houdt eigenlijk van een koel klimaat en van een standplaats in lichte grond. Ze heeft een vrij hoog suikergehalte en een dunnere schil, wat meteen verklaart waarom ze het goed doet als tafeldruif. Vanuit Zuidwest-Frankrijk heeft ze eerst Europa en daarna de wereld veroverd. We vinden merlot In Chili, Argentinië, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Californië. En daar, zelfs als het er een stuk warmer is, doet ze het ook uitstekend.

Jong op dronk

De druiven van het merlot-ras zijn behoorlijk groot. Dat levert, ook dankzij het dunne schilletje, sappige wijnen op met relatief lage tannines, die al jong gedronken kunnen worden. Soepel, maar wel met een eigenzinnig karakter: fruitigheid van kersen, bramen en vijgen, kruidigheid van drop en laurier en soms zelfs een vleugje cacao.

Alleen of samen in een fles

Merlot heeft een prima relatie met cabernet sauvignon, die andere superdruif uit de regio Bordeaux. In het verleden werd merlot vooral gebruikt om de harde kantjes van de robuuste cabernet sauvignon wat te verzachten. Dat blenden gebeurt nog steeds, en terecht, want het levert onder andere grote  Bordeauxwijnen op, maar inmiddels heeft merlot wereldwijd ook veel fans die haar graag puur drinken. En die hebben net zo goed gelijk.

Wijn-spijscombinaties

Merlot houdt van lekker eten, waarbij het wel uitmaakt uit welke windstreek ze afkomstig is. Grof gezegd past een Europese merlot prima bij bijvoorbeeld lamsvlees, pasta, gebakken biefstuk en zelfs kip. Wie wijn zoekt voor een zomerse barbecue, met kruidige hamburgers of een stevige entrecote,  doet een uitstekende keuze met een merlot uit de nieuwe wereld. Maar wij van BeauVin vertellen u daar graag meer over.
 


1

Domaine Coudoulet Pays d'Oc Le Rouge de Fontgaline 2018

Wijn uit Frankrijk - Languedoc

Prachtige, Zuid-Franse rode bordeauxblend met rijpe cassisfruittonen en een verfijnde, toastachtige houtgeur. Heerlijk bij pittige stoofschotels of een mooie entrecôte.

2

L'Arjolle Côtes de Thongue rood 2018

Wijn uit Frankrijk - Languedoc

Toegankelijke Franse rode wijn met een intens aroma van vers rood fruit en een sappige, volle smaak. Lekker bij verschillende voorgerechten, charcuterie en licht gekruide maaltijden.

3

Château d'Aurilhac Haut-Médoc 2016

Wijn uit Frankrijk - Bordeaux

Dieprode wijn uit de Franse Bordeaux, met de intense geur van rijp fruit, fijne kruiden en nuances van eikenhout. De krachtige smaak combineert uitstekend bij lams- of rundvlees.

4

Château Cap Saint-Martin Blaye Côtes de Bordeaux Cuvée Prestige 2016

Wijn uit Frankrijk - Bordeaux

Franse rode wijn, vol en krachtig van smaak en met een verfijnd aroma van eikenhout. Goed te combineren met rood vlees - zoals entrecote en tournedos - maar ook lekker buiten de maaltijd om.

5

Château de la Jaubertie Bergerac Rosé 2019

Wijn uit Frankrijk - Bergerac

Frisse en fruitige Franse rosé, gemaakt van cabernet sauvignon- en merlotdruiven. Vol van smaak. Heel geschikt voor op het terras, maar ook lekker bij koude salades met vis of vlees.

6

Château Cap Saint-Martin Blaye Côtes de Bordeaux 2016

Wijn uit Frankrijk - Bordeaux

Krachtig zwart fruit, cassis, kersen, laurier, zwarte peper, koffie. Tannines zijn mooi rijp, goede zuren. Hier kan Bordeaux trots op zijn.

7

Château Cap Saint-Martin Blaye Côtes de Bordeaux halve fles 2016

Wijn uit Frankrijk - Bordeaux

Volrode, Franse wijn met een kruidig en licht gerijpt aroma. Gemaakt van merlotdruiven, aangevuld met cabernet sauvignon en malbec. De volle, soepele smaak combineert goed met rood vlees en wild.

Flesinhoud: 375 ml

8

Le Jade Pays d'Oc Merlot-Cabernet 2015

Wijn uit Frankrijk - Languedoc

Rode wijn uit Zuid-Frankrijk, met een kruidige geur en nuances van gekonfijt fruit. De volle, milde smaak gaat goed samen met koude schotels. Ook lekker bij de barbecue of gewoon zo.

9

De Bensse Médoc 2014

Wijn uit Frankrijk - Bordeaux

Franse helderrode wijn uit de Bordeaux, met de intense geur van jong rood fruit en eikenhout. De smaak is vol en toegankelijk: lekker bij gebraden worst, varkensvlees of runderstoof.

10

Di Lenardo Vineyards Vino Rosso Ronco Nolè 2018

Wijn uit Italië - Friuli

Volle, geurige rode wijn met een intens eikenhoutaroma, rijp rood fruit en karameltonen. De smaak is zacht en rond. Lekker bij ossobucco of pasta met rijke saus.

11

Domaine de l'Arjolle Côtes de Thongue Equinoxe Merlot 2018

Wijn uit Frankrijk - Languedoc

Franse volrode wijn met de geur van toast, fruit en eikenhout en een volle, stevige smaak. Pittige wijn: erg lekker bij gegrild of gekruid vlees. Na enkele jaren rijping ook heerlijk bij kalf of lam.

12

Révélation Pays d'Oc Cabernet-Merlot 2018

Wijn uit Frankrijk - Languedoc

Franse rode wijn met de geur van bessen, fruit, eiken, karamel en vanille. De smaak is sappig en vol. Lekker bij pittige, kruidige gerechten. Of na de maaltijd met een stukje volromige kaas.

13

Castillo de Landa Vino de España Merlot 2018

Wijn uit Spanje - La Mancha

Fruitige rode wijn uit het Spaanse wijngebied La Mancha, met een kruidige geur en een frisse, soepele smaak. Lekker bij koude voorgerechten, lichte grillschotels of gevogelte.

14

Manincor Vigneti delle Dolomiti Rosso Réserve del Conte 2018

Wijn uit Italië - Alto Adige

Italiaanse rode wijn met de fruitige geur van fris rood fruit en een lichte eikentoets. De frisse, volle smaak past goed bij kruidige gerechten of milde wildschotels.

15
La Rose de Manincor, Manincor Vigneti delle Dolomiti
OP = OP
Medaille

La Rose de Manincor, Manincor Vigneti delle Dolomiti 2019

Wijn uit Italië - Alto Adige

La Rose de Manincor is het resultaat van de beste cuvée rode wijn van dat jaar die volgens de saignée-methode zijn gemaakt, dat wil zeggen dat een deel van de wijn wordt afgetapt na slechts kort contact met de schil - in dit geval 6 tot 24 uur; het verhoogt de verhouding van de schillen tot sap in het vat om een ​​rode wijn met meer kleur en tannine te verkrijgen.

Even geduld a.u.b.