Negroamaro: een druif én een wijn met een naam die eenvoudig te vertalen is. ‘Negro’ betekent donker en ‘amaro’ bitter. Alle wijnen die van de negroamaro-druif zijn gemaakt, hebben dan ook een diepe, donkerrode kleur en in de afdronk een aangenaam bittertje.
Helaas is er niet veel bekend over de herkomst van de blauwe negroamaro. Desondanks wordt aangenomen dat de druif afkomstig is uit Griekenland en dat ze verwant is aan de Griekse druif xinomavro.
De aanplant van negroamaro-druiven beslaat maar liefst 25% van het totale wijngaardoppervlak in Puglia, de wijnregio in opkomst in de hak van wijnland Italië. Voor veel wijnproducenten daar, waaronder Cantine Due Palme, is de druif favoriet vanwege haar stabiliteit, afweer tegen ziektes en weerstand tegen droogte.
De negroamaro druif moet echt volrijp zijn om goede wijn op te leveren. Wanneer dat niet het geval is, komen er onprettige aroma's van kool en thee vrij waarin de bitterheid overheerst. Goede wijnhuizen, en dus ook Due Palme, weten hier natuurlijk uitstekend mee om te gaan. Aangename aroma's die vrijkomen bij een goed geproduceerde wijn zijn:
Wijn uit Italië - Apulië
Gemaakt van uitsluitend de negroamarodruif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak: zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie.
Wijn uit Italië - Apulië
Gemaakt van uitsluitend de negroamarodruif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak: zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie.
Wijn uit Italië - Apulië
Zuid-Italiaanse rode wijn met een volle, intensieve smaak en de geur van kaneel. Eventueel heel licht gekoeld prima geschikt voor koude winteravonden of bij de barbecue.
Wijn uit Italië - Apulië
Prachtige, volrode wijn. In de geur aroma's van rijp donker fruit, kruidigheid en luxe eikenhout. De smaak zet vol en zijdezacht in en heeft een lange finale. Combineert goed met kruidige gerechten zoals stoofschotels maar is ook als begeleider van een stukje kaas of worst heel geschikt.
Wijn uit Italië - Apulië
Zuid-Italiaanse, houtgerijpte, donkerrode wijn met de geur van zwart fruit, vanille en krenten. Krachtig maar toch zacht van smaak. Heerlijk om zo te drinken, maar ook goed bij geroosterd vlees, wild en kaas.
Mousserende wijn uit Italië - Apulië
Frisse mousserende witte wijn uit Italië, met florale en fruitige geurnuances. De pittige mousse zorgt voor een frisse en evenwichtige afdronk. Prima aperitief, maar ook heerlijk op een zomers terras met kleine amuses.
Wijn uit Italië - Apulië
Zondoorstoofd, zacht kruidig en zwoel: deze rode wijn uit het Zuid-Italiaanse Apulië heeft veel gekonfijt fruit in het aroma en een volle smaak. Ideaal bij kruidige stoofgerechten of gegrild vlees met kruidige saus.
Wijn uit Italië - Apulië
Een Zuid-Italiaanse rode wijn met veel kruidigheid en gekonfijt fruit in het aroma. De smaak is vol en zwoel, de afdronk krachtig en stevig. Deze wijn verdient een stevige, gekruide (stoof)schotel of gegrild vleesgerecht.
Wijn uit Italië - Apulië
Heerlijk soepele, ronde Zuid-Italiaanse wijn. Helderrood van kleur, met een mild kruidig aroma en nuances van geconfijt rood fruit. De smaak zet soepel en evenwichtig in en eindigt licht fris en rond in de afdronk. Goed te combineren met licht gekruide schotels, pasta en pizza. Nu op dronk en goed houdbaar tot vier jaar na oogst.
Wijn uit Italië - Apulië
Een soepele wijn uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië. Helderrood van kleur en fris en fruitig van geur. De zachte smaak past goed bij gegrilde gerechten, kazen of kleine koude hapjes.
Wijn uit Italië - Apulië
De autochtone druivensoort Negroamaro uit Apulië staat steeds meer in de schijnwerpers. Na korte rijping op eikenhouten fusten ontstaat een volle maar zachte rode wijn met veel frisheid en aangename fruitgeuren.
Wijn uit Italië - Apulië
Aromatische Zuid-Italiaanse rosé, met de geur van kruiden en fijn fruit. Goed gekoeld heerlijk op het terras, maar ook een prima begeleider van kruidige hapjes en gegrilde vis.
Wijn uit Italië - Apulië
Volle, ronde wijn met veel smaakintensiteit en aroma; een markante kruidigheid in de neus (kaneel!) en een volle, zwoele smaak met veel lengte en zachtheid. Mondvullende wijn, eventueel licht gekoeld heerlijk bij geroosterd vlees.
Wijn uit Italië - Apulië
Zondoorstoofd, zacht kruidig en zwoel: deze rode wijn uit het Zuid-Italiaanse Apulië heeft veel gekonfijt fruit in het aroma en een volle smaak. Ideaal bij kruidige stoofgerechten of gegrild vlees met kruidige saus.
Flesinhoud: 1500 ml