De rosé wijn is gemaakt van blauwe druiven en is soms een mix van blauwe en witte druiven.
Licht zalmroze wijn met een aansprekende geur van framboos, aardbei, perzik en anijs. Toegankelijk, mooi sappig en frisdroog van smaak met klein rood fruit. De finale is mild en elegant. Perfect voor op het terras, bij de borrel of bij lichte salades.
Kenmerkende Provençaalse rosé met een zalmroze tint en een fijn aroma van klein rood fruit en kruiden.
Intens fruitige, lichtzoete rosé met zoete fruittonen (framboos, meloen, perzik) en bloemige nuances in de geur. Toegankelijk, sappig en intens fruitig in smaak met milde zuren en een vriendelijke afdronk met subtiel zoetje.
Fraaie, frisdroge Provencerosé. Subtiel geurend naar framboos, perzik, appel en anijs. Mooi sappig en verfijnd van smaak met een opwekkende frisheid. De finale is elegant en mediterraan kruidig. Om solo van te genieten of bij de borrel.
Een pittige en verfijnde rosé, met geuren van rood fruit - zoals framboos - en een lichte kruidigheid. Uitstekend bij charcuterie, vleessalades en visschotels.
Licht gekleurde rosé met zoete fruittonen (aardbei, meloen, abrikoos) en bloemige nuances in de geur. Toegankelijk, sappig en intens fruitig in smaak met milde zuren en een subtiel zoetje in de afdronk. Lekker om te drinken als aperitief, borrelwijn of bij zomerse fruitsalades.
Mousserende Italiaanse rose wijn met een fijn aroma van aardbei en framboos. Dankzij de milde smaak en zachte mousse uitstekend als feestelijk aperitief of bij kleine hapjes en amuses.
Italiaanse rosé met een heerlijk fris en vol aroma. De smaak is pittig, droog en fruitig. Past uitstekend bij koude voorgerechten zoals gerookte vis, salades of carpaccio.
Franse rosé met een fruitig en kruidig aroma en een frisdroge smaak. Lekker bij frisse salades, vis van de barbecue of op het terras, in combinatie met fijne amuses.
La Rose de Manincor is het resultaat van de beste cuvée rode wijn van dat jaar die volgens de saignée-methode zijn gemaakt, dat wil zeggen dat een deel van de wijn wordt afgetapt na slechts kort contact met de schil - in dit geval 6 tot 24 uur; het verhoogt de verhouding van de schillen tot sap in het vat om een rode wijn met meer kleur en tannine te verkrijgen.
‘This is a Champagne that looks so perfect in the glass that you know it is going to blow you away, and it does.’ Aldus Champagne-expert Tom Stevenson over de rosé-Champagne van Charles Heidsieck.
Unieke zalmroze kleur met oranje schijn. Subtiele, speelse geur met tonen van klein rood fruit (framboos), brioche en kaneel. Genereus en rijk van smaak, maar tegelijk elegant en verfrissend met een fijne mousse.
Flesinhoud: 375 ml
Fijne alcoholvrije rosé. Lichtroze van kleur en geurend naar rijpe aardbei en framboos. De smaak is lekker sappig, soepel en met een verkwikkende frisheid. Heerlijk om zo te drinken of bij borrelhapjes en lichte voorgerechten.
Zalmroze van kleur, licht fruitig van geur met nuances van rode bessen en aardbei. De smaakstructuur is rond, droog en aromatisch en aanhoudend in de afdronk. Feestelijk aperitief, maar ook prima bij milde tapas of een koude visschotel.
Deze mousserende, alcoholvrije rosé is aangenaam fruitig en milddroog van smaak. Gemaakt van 100% grenache druiven uit de Languedoc. Bij voorkeur gekoeld serveren, op zo’n 8°C.
De kleur van de rosé wijn kan verschillen. Dat is het resultaat van de de schillen van de blauwe druiven die minder lang bij het sap blijven. Zodra de wijnboer of wijnmaker tevreden is over de kleur worden de schillen en de sap van elkaar gescheiden.
De rosé wordt het minst van alle wijnen geproduceerd. Toch wordt deze wijn wel over de hele wereld gemaakt en Frankrijk is hierin koploper.
Niet iedereen houdt van de rosé wijn. Geeft u liever ook de voorkeur aan de rode wijn of witte wijn? Voor ons geen probleem, want wij hebben een assortiment voor elke wijnliefhebber. Wilt u advies voordat u uw wijn bestellen gaat? U mag ons altijd bellen, een bericht sturen via de chat of kom eens langs in onze winkel in Alkmaar.