Aroma's van honingzoete peren en witte bloemen introduceren deze Bourgogne Côtes d'Auxerre , een medium-bodied, vlezige en precieze wijn die gelaagd en kalkachtig is.
Strakdroge wijn met een delicate mousse en verfijnde geur van appel, grapefruit, limoen en brioche. Levendig fris in de smaak, met goede spanning en rijp citrusfruit. De finale is mooi zuiver en opwekkend.
Verfijnde droge witte wijn met nuances van florale tonen, toast en wat vuursteen. De smaak zet vol en sappig in en ontwikkelt een krachtige, aromatische afdronk. Goed te combineren bij smaakvolle visschotels, maar ook gevogelte of kalfsvlees met roomsaus.
Patrick Piuze mag dan een relatieve nieuwkomer zijn in Chablis (hij startte zijn domein in 2008), deze Canadees-Franse wijnmaker is al niet meer weg te denken uit de elite der Chablis-producenten.
Laat je niet misleiden door de eenvoudige naam – deze wijn is allesbehalve gewoon. Patrick Piuze selecteert uitsluitend oude wijnstokken (minstens 40 jaar oud) binnen de gemeente Chablis, en werkt hier met druiven van een perceel dat grenst aan de beroemde Premier Cru Montmains, nabij de ‘Forest’-wijngaard die bekend is van Dauvissat.