Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op smaak
Zoek op dranksoort
Zoek op prijs
Zoek op producent
Lekkere wijn recepten

Uientaart "Zewelkueche"

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Op tafel in: 140 minuten

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 125 gram ongezouten roomboter in stukjes
  • 100 ml water 
  • Een kopje gedroogde peulvruchten voor het blindbakken van de bodem 


Voor de vulling:

  • 4 grote uien
  • 50 gram gerookte spekjes
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel melk
  • Zout, peper en nootmuskaat


Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem, het zout en de boter goed door elkaar en kneed met koele handen.
  2. Voeg het koude water in één keer toe en kneed het er op hoog tempo door totdat een zacht deeg ontstaat. 
  3. Vorm een bal van het deeg en laat het een uur in de koelkast rusten. 
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  5. Vet een quichevorm (doorsnede van 32 cm) in. 
  6. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. 
  7. Leg een vel bakpapier over de deegbodem en bedek met een laagje gedroogde peulvruchten.
  8. Bak de bodem ca. 20 minuten (en verwijder daarna het laagje gedroogde peulvruchten en bakpapier).
  9. Snipper intussen de uien. 
  10. Verhit de olijfolie en smoor de uien met spekjes op laag vuur totdat de uien zacht zijn. 
  11. Klop de eieren met de crème fraîche, melk, zout, peper en nootmuskaat door elkaar.
  12. Schep de uien met spekjes op de voorgebakken bodem. 
  13. Schenk het eimengsel erover. 
  14. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar en lichtbruin.

Info: het blindbakken van de bodem voorkomt dat het deeg gaat rijzen in de oven. Zo past er meer vulling in de taart!

Bronvermelding: Foto: © ELPEV - Conseil Vins Alsace
  Recept downloaden

Domaine Loew Elzas Cormier Pinot Gris 2020

Fraaie Franse witte wijn met een rijk aroma van ananas en perzik. De smaak is zacht en aromatisch. Lekker bij gepocheerde vis en kip- of kalfsgerechten met roomsaus.

93
Vinous
2020
Vinous: 93 punten

There's a balm-like texture. The exquisite balance comes across as almost dry. The finish offers melted butter and poached pear. (Off-Dry)
16
Perswijn
2018
Perswijn: 16 punten

Peer, gebakken appel, kruidig, amandelen, zoet, amandelspijs, honing, heel mooi
16,5
Jancis Robinson
2018
JancisRobinson.com: 16,5 punten

Coconut cream and pineapple. You'd need to pair this with something like lemon-drizzle cake or fruit-filled crêpes. It's still incredibly youthful!
Perswijn
2018
Perswijn: 4,5 sterren

Bloemen, peer, meloen, gele pruimen, krachtig en breed, subtiele zuren, mild zoetje

19,90

Vanaf 12 flessen 18,24 per fles

Even geduld a.u.b.